Тази вечер в зала 6 на Националният Дворец на Културата, може да видите и чуете едно изключително наистина трио.

За първи път софийската публика ще чуе заедно Антони Дончев, Биляна Вучкова и Ага Дзюбак. След концерта им на мартенските музикални седмици в Русе, триото ще представи програмата съвременна класика - Равел, Шостакович и Кагел.

Завръщането на Антони Дончев като изпълнител е провокирано от цигуларката Биляна Вучкова и полската челистка Ага Дзюбак, които вече няколко години със своето дуо Кая се опитват да наложат и да възпитат публика у нас за нова музика.

Именно любовта към съвременната класика събира тримата в този концерт.

Когато чуете дори само на репетиция това шеметно трио, няма как да не усетите удоволствието, което изпитват, когато свирят заедно.

"Дори рядко се налага да си говорим, да обсъждаме и да уточняваме. Нещата стават на някакво друго ниво, съвсем интуитивно и това е прекрасно, най-хубавото нещо на музиката", споделя Антони Дончев.

"Българските музиканти са прекрасни професионалисти. Имат изключителна подготовка още от училище, фантастична техника и са много музикални. Наистина много обичам да работя с тях", каза Ага Дзюбак.

И ако наистина решите да преживеете този камерен концерт, няма как да не завладее вас вълнението и емоцията на тяхното изпълнение.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето