100 хиляди лева глоба за купуване на гласове от политически партии и елиминиране на политическата формация, позволила си да търгува с вот, предлагат от ДСБ.

Всички партии в Народното събрание осъдиха опорочаването на изборите в Сандански чрез купуването на гласове.

Първо от Коалиция за България заклеймиха опорочените избори и заявиха, че започват да мислят радикални мерки срещу купуване на гласове в изборните закони.

Как ще стане това като левицата отхвърли предложението на ОДС за публичност на финансирането на политическите партии, опонира председателят на ПГ Йордан Бакалов.

Според сините е необходимо ограничаване в участие на избори на малки регионални партии, които година преди изборите нямат присъствие в общинско ниво.

Според БНС сметките на партиите трябва да се следят в интернет и при всяка съмнителна транзакция да се проверяват.

ДПС отрекоха всички нападки, че имат нещо общо с купуването на гласове в Сандански и обвиниха опонентите си в етнизиране на изборите там. Лютви Местан обеща, че ще подкрепят драстични мерки срещу "уродливото явление купуване на гласове".

Най-радикални бяха от ДСБ. Те предлагат 100 хиляди лева глоба при доказано купуване на гласове и елиминиране на партията, която го е позволила.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето