Пътните настилки в страната са сухи, информират от пресцентъра на МВР. Проходите Твърдица-Елена, Етрополе-Златица, Арабаконак и Хаинбоаз са затворени. Заради повреди в платното в посока към София на автомагистрала "Хемус" (в участъка 27-28 км) и на виадукта "Бебреш" движението се осъществява в другите две ленти. На автомагистрала "Тракия" (при 13 км) в посока към Пловдив движението е в едната лента.

Опасност от падащи камъни има в прохода Троян -Кърнаре, по Искърското дефиле и по пътищата Мездра-Ботевград, София-Самоков, Девин-Кричим, Асеновград-Смолян, Никопол (на 4-ти километър), Югово-Лъки и в района на Козница.

Двама души са загинали, а 36 души са ранени при 29 катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. За живота на четирима има опасност. В столицата са регистрирани 172 леки и пет тежки произшествия, при които са ранени четирима души. Загинал е един човек.

Движението на превозни средства в столицата ще бъде затруднено на 7 юни

Организацията на движение на превозни средства ще бъде променена на 7 юни в района на ул. "Оборище" между бул. "Васил Левски" и пл. "Св. Ал. Невски", където ще състои майсторско кормуване по повод на Деня на шофьора (7 юни),  съобщиха от Столичната община.

От общината забраняват влизането на пътни превозни средства от 9.00 ч. до 14.00 ч. по улиците "Оборище" (между ул. "Раковски" и бул. "Васил Левски"), "11-и август" (между ул. "Московска" и пл. "Св. Ал. Невски") и по ул. "15-и ноември" (между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Ал. Невски").

Майсторското кормуване ще започне в 12.00 ч. и е по инициатива на Българския автомобилен клуб "Ретро". Сборният пункт на участниците е в северозападната част на пл. "Св. Ал. Невски" между ул. "Оборище" и ул. "11-и август" от 09.00 часа.