В парламента депутатът от ДСБ Асен Агов обяви, че има секретен доклад на Сметната палата за разпореждане с имоти на Министерството на отбраната, който не е стигнал до Народното събрание.

От ДСБ обвиниха председателя на Сметната палата Валери Димитров, че прикрива корупционни схеми на двамата бивши военни министри.

Думите на Асан Агов предизвикаха скандал в кулоарите на парламента. Той каза, че по слухове е научил за съществуването на такъв секретен доклад за разпореждане с военни имоти, а след това проверил в секретното деловодство на НС, където докладът липсвал.

Според Агов това означава, че досега известните доклади са "едни фризирани версии".

По-рано днес друг депутат от ДСБ - Веселин Димитров показа в парламента две папки за имоти на МО, единият, от който е без подпис и печат в 74 страници, а другият – с подпис и печат, но в 35 страници.

Това са "царски работи", каза Димитров и директно обвини Валери Димитров, че прикрива двамата бивши военни министри от жълтата квота – Николай Свинаров и Веселин Близнаков.

Пред bTV Свинаров каза, че не вижда причина да се твърди, че има опити да бъде прикриван и призова тези, които твърдят, че има разминаване в двата доклада, да го докажат.

В парламентарната комисия по отбрана има 4 доклада, обяви изненадващо председателят й Ангел Найденов. Той обеща, че ще изиска въпросния секретен доклад за военните имоти, за който говори Асен Агов.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето