Поради очакваните горещини днес се препоръчва на хронично болните от сърдечни заболявания и хипертония, както и на останалите шофьори, да се въздържат от пътувания в периода 13.00-19.00 ч. Почивайте по-често при пътувания, за да избегнете опасността от заспиване по време на движение.

Затворен е Проходът на Републиката заради продължаващата реконструкция. За двете посоки до есента движението е отклонено през прохода Шипка. Движете се предпазливо заради многото завои и наклони. За да избегнете затрудненията и интензивното движение през Шипка, можете да преминавате през другите старопланински проходи - Троянски, Ришки, Котленски, Айтоски.

Затворен е заради ремонт участък от пътя София - Бургас /подбалканския път/ в местността Козница. Движението за двете посоки е отклонено през гр. Клисура. Обиколният маршрут е с много завои.

Пътят Петрохан - Берковица е затворен в с. Бързия заради ремонт. Обиколният маршрут е през гр. Вършец.

На автомагистрала "Хемус" е затворен тунел "Топли дол" /платното за посока София/. Движението е двупосочно в платното за посока Варна при забрана за изпреварване и ограничение на скоростта.

Поради повреди на съоръженията на мостовете платното за посока София е стеснено на виадукт "Бебреш" и на 28-ми и 27-ми километър, където на места се ползват две и една пътна лента. Движете се с намалена скорост.

Започна ремонт на платната на магистрала "Тракия" в Старозагорско, където има нагъване и неравности на настилката. Движението не се отклонено в съседното платно. скоростта е ограничена, има стеснени участъци.

Затворен е за ремонт участък от първокласния път Пловдив - Пазарджик при "6-ти километър" /пловдив/. обходният маршрут е през гр. Стамболийски и с. Царацово или по автомагистрала "Тракия".

Поради строителство на пътен надлез на пътя София-Варна след Ябланица, пътуващите за Варна и обратно преминават през с. Златна Панега и къс обиколен маршрут.

В Перник се ремонтира пътят София - Кюстендил. Движението в три участъка е двупосочно в едно платно, при забрана за изпреварване и ограничение на скоростта.

Заради свлачище има пропадане на платното с денивелация 1 метър на пътя Мизия - Оряхово /по направлението за ферибот "Оряхово"/, където е интензивно движението на тежкотоварни автомобили/. Участъкът не е затворен, ползва се една лента за двете посоки, скоростта е ограничена до 20 км/ч.

Заради ремонт на пътя Враца - Ботевград на моста над р. Искър движението за двете посоки е в една лента, регулира се чрез светофар.

Затворен за ремонт е пътят Дряново - Трявна. Ползва се маршрута през с. Радовци.

Ремонтират се 3 участъка със свлачища на пътя София – Самоков, между Кокаляне и разклона за Долни окол. Движението се пропуска чрез светофари. На този път има големи опасни дупки на платното на 1 километър преди ВЕЦ "Пасарел", посока Самоков. Препоръчителната скорост е 30 км/ч.

Заради вълнообразни неравности на настилката намалете скоростта на магистрала "Тракия" /между пътните възли за Велинград и Пазарджик и между разклоните за Смолян и Карлово до Пловдив/. Препоръчителната скорост в тези участъци е под 100 км/ч.

В Пловдивско заради повреден мост е затворен участъкът Стряма - Калековец - част от прекия път между магистрала "Тракия" и Раковски. Заобикаля се през с. Шишманци. Осигурена е и още една по-пряка пътна връзка.

Затворени са проходите Твърдица - Елена, Златица - Етрополе и Арабаконак. От свлачище е затворен участък от пътя Етрополе - Тетевен между с. Ямна и Черни вит /заобикаля се през Джурово и магистрала "Хемус"/ и пътят Чибаовци - Свидня.

"Пътна полиция" заснема с видеокамери автомобилите с абитуриенти и придружаващите ги, които се показват прави по време на движение от вратите, люковете и прозорците на колите, както и преминаването на червено, ще се налагат санкции. Родителите да осигурят трезви шофьори за своите абитуриенти. Да се проявява разум, за да не се помрачат празниците на абитуриентите, предупреждават от "Пътна полиция".