Лидерът на Обединения блок на труда професор Кръстьо Петков, заяви че новата левица трябва да превърне обсъждането на бюджета и данъчните закони в своеобразен вот на недоверие към правителството.

Според професор Петков сериозните различия между общините и правителството по бюджета са причина за оставката на Паскалев.

"Оставката е вододелен акт. Стига толкова безцелен конструктивизъм и безкрайни компромиси. Ние искаме да защитим тези губещите от прехода хора, които не могат да си купят БТК или "Булгартабак", а живеят на пенсия или една заплата", поясни проф. Кръстьо Петков.

Националният съвет на Обединения блок на труда прие декларация, в която се заявява, че не могат да се спечелят местните избори без да се говори за парламентарните избори. Проф. Кръстьо Петков допълни, че това се прави по искане на общинските структури и на представителите на общинското сдружение, защото общините не могат да направят нищо съществено след местните избори без да се промени сегашния модел на тяхното финансиране.