Има опасност от падащи камъни на прохода Троян - Кърнаре, по Искърското дефиле и по пътищата Мездра - Ботевград, София - Самоков, Девин - Кричим, Асеновград - Смолян, Никопол - 4-ти километър, Югово - Лъки и района на Козница, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Във връзка с извършване на реконструкции и рехабилитация на улици и булеварди на територията на столицата, отдел "Пътна полиция" при Столична дирекция "Полиция", информира гражданите и гостите на гр.София:

От 7 часа на 22 май до 7 часа на 3 юни се забранява влизането на ППС по южното пътно платно на ул. "Никола Габровски" в участъка между ул. "Апостол Карамитев" и бул. "Симеоновско шосе", движението ще се извършва двупосочно по северното платно.

До 7 часа на 22 май се забранява влизането на ППС по южното пътно платно на ул. "Никола Габровски" в участъка между бул. "Д-р Г.М.Димитров" и ул. "Апостол Карамитев", движението ще се извършва двупосочно по северното платно.

От 7 часа на 19 май до 7 часа на 12 юни се забранява движението на ППС по южното пътно платно на ул. "202-ра", в участъка между надлез "Надежда" и ул."Заводска", движението ще се извършва двупосочно по северното платно.

От 8 часа на 12 май до 24 часа на 15 август се забранява движението на ППС в едното пътно платно на бул. "Симеоновско шосе", в участъка между с. Симеоново и с. Бистрица. Въведена е временна организация на движение.

От 14 май до 10 юни се забранява движението на пътни превозни средства по ул. "22 септември" в участъка между ул. "Гео Милев" и ул. "Съединение".

До 24 часа на 25 май се забранява влизането на ППС в двете посоки през моста над р. Владайска на ул. "Г.С.Раковски" при бул. "Сливница".

До 5 юни поради извършване на строително-монтажни работи, по изграждането на водопровод, се стеснява за движение на пътни превозни средства, пътното платно на "Бистришко шосе", в участъка на вилна зона "Бункера".

От 14 февруари се забранява влизането на бетоновози по бул. "Цариградско шосе", бул. "Пейо К.Яворов", бул. "Никола Й.Вапцаров", бул. "Драган Цанков", бул. "Черни връх" и ул. "Свети Наум".

От 13 март поради свлачища на Самоковско шосе, в светлата част на денонощието, ще бъдат стеснявани участъци от пътното платно, в района на километър: 63-ти, 69-ти, 71-ви и 76-ти.

За да не се създават задръствания и затруднения при придвижване, от "Пътна полиция" съветват гражданите да изберат обходни маршрути за движение.

Двама души са загинали при катастрофи през последното денонощие

Двама души са загинали при катастрофи през последното денонощие, съобщиха от МВР.
По пътищата на България са станали 20 тежки произшествия, при тях 19 души са ранени.

В София леките произшествия са 171, пет са по-тежките пътнотранспортни инциденти, ранени са 52 души.