Небрежност и елегантност са най-важните характеристики за тоалетите за този сезон. Колекцията за последните тенденции на италиянската мода беше представена снощи в София.

Висшата мода този сезон задължително набляга на голите гърбове и дантелата при роклите.За да бъде жената неотразима италианските дизайнери на водещите марки добарят още перата и блясъкът на материите и аксесоарите.

Като вдъхновение за колекцията собственикът на модната компания Алберто Масоти посочва революционния дух на жената от осемдесетте. От друга страна роклите носят в себе си чувство на лекота и щастие от живота.

Лятото на 2008 ще се отличава с цветовете в бежовата гама, черното и бялото. Те са комбинирани с леките проблясъци на умерено използвани искрящи тонове.

"За мен различността е ключова дума. Тя се корени както във общата промяна на дизайнерския силует, материите или път цветовете, което видяхме тука като акцент така и във използваните аксесоари и допълнения", каза проф. Любомир Стойков, председател на академията за мода. .

Колекцията висша мода на италианските дизайнери е вдъхновена от любовта към жените, показа, че и това лято женствеността е на мода.