Шофьорът, причинил  катастрофата в Симеоновград, при която загинаха шестима младежи, е карал поне две години без книжка. Това разказаха пред камерата ни приятели и колеги на Данаил Георгиев.

Много преди да вземе книжка Данаил шофирал спокойно из улиците на Симеоновград. Карал дори  камиончето за мляко.

"Той работи, караше млякото", разказа Златка Русева.

Радка Стоянова е сред най- услужливите приятели на Данаил.

"Давала съм му много пъти моята кола", обясни Радка Станкова.    

В дома на Радка е бил и купонът, от който компанията тръгва с две коли за църква във фаталната нощ  и помита шестте деца. Домакинята разказва, че било много весело - пиело се бира, играло се кючек. Пияни обаче нямало.

Преди да  настъпи здраво газта Данаил е  заредил гориво на близката бензиностанция. Но и бензинджийката не го е спряла, защото изглеждал трезв.

Все още  единственият обвинен за смъртта на шестимата младежи е Живко Желев - братовчедът, който единствен от компанията е преценил, че не трябва да кара пил и затова дал колата си.

Днес община Симеоновград отпусна пари, за да помогне след трагедията. На семействата на  загиналите деца ще бъдат дадени  по 1 000 лева , а на  родителите на ранените - по 500 лева.

Драмата в Симеоновград: Данаил шофирал две години без книжка

Младежът заработвал, като разкарвал мляко

Шофьорът, причинил катастрофата в Симеоновград, при която загинаха шестима младежи, е карал поне две години без книжка. Това разказаха пред камерата ни приятели и колеги на Данаил Георгиев.

Много преди да вземе книжка Данаил шофирал спокойно из улиците на Симеоновград. Карал дори камиончето за мляко.

"Той работи, караше млякото", разказа Златка Русева.

Радка Стоянова е сред най- услужливите приятели на Данаил .

"Давала съм му много пъти моята кола", обясни Радка Станкова

В дома на Радка е бил и купонът, от който компанията тръгва с две коли за църква във фаталната нощ и помита шестте деца. Домакинята разказва, че било много весело - пиело се бира, играло се кючек. Пияни обаче нямало.

Преди да настъпи здраво газта Данаил е заредил гориво на близката бензиностанция. Но и бензинджийката не го е спряла, защото изглеждал трезв.

Все още единственият обвинен за смъртта на шестимата младежи е Живко Желев - братовчедът, който единствен от компанията е преценил, че не трябва да кара пил и затова дал колата си.

Днес община Симеоновград отпусна пари, за да помогне след трагедията. На семействата на загиналите деца ще бъдат дадени по 1 000 лева , а на родителите на ранените - по 500 лева