Превалява дъжд на места в Пернишко, Смолянско и Софийско. Мокри са пътищата и в Габровоско, Хасковско и Врачанско.

Заради свличане на земна и скална маса на пътя София-Мездра при с. Миланово /Искърското дефиле/ в къс участък се ползва една лента за двете посоки, при съответно регулиране.

На автомагистрала "Хемус" е затворен тунел "Топли дол" /платното за посока София/. Движението е двупосочно в платното за посока Варна при забрана за изпреварване и ограничение на скоростта. Стеснено е заради ремонт и платното за посока софия при 28-ми и 27-ми километър на виадукт "Бебреш", където се ползват две ленти.

Затворен е за ремонт за три месеца участък от прекият път Пловдив - Пазарджик при "6-ти километър" /Пловдив/. Обходният маршрут е през гр. Стамболийски и село Царацово или по автомагистрала "Тракия".

Поради много новопоявили се неравности и дупки по пътищата, намалете скоростта и бъдете предпазливи, съветват от Пътна полиция. Особено рисков за челни сблъсквания при неправилни изпреварвания е участъкът от Стара Загора в посока Нова Загора близо до с. Подслон, заради вълнообразния терен и недостатъчна видимост за насрещните автомобили.

Заради ремонт на пътя Враца-Ботевград на моста над р. Искър движението за двете посоки е в една лента, регулира се чрез светофар.

Започна ремонт на пътя Дряново - Трявна, има затворен участък. Движението е насочено по обиколен маршрут през Радовци.

Ремонтират се 3 участъка със свлачища на пътя София – Самоков, между Кокаляне и разклона за Долни окол. Платното е стеснено, поставена е сигнализация. На този път има големи опасни дупки в участък на 1 километър преди ВЕЦ "Пасарел", посока Самоков. Препоръчителната скорост е 30 км/ч. Намалете скоростта.

Поради пропаднала подпорна стена в Смолянско е затворен за автомобили тегло над 3,5 тона пътят Михалково - Чуруково.

В Софийска област в ремонт, без отклоняване на движението, са участъци от пътищата София - Самоков; София – Бистрица – Железница - Ярема - Самоков и Костенец - Самоков - София. На места платното е стеснено, с ограничение на скоростта.

Заради вълнообразни неравности на настилката намалете скоростта на магистрала "Тракия" /между пътните възли за Велинград и Пазарджик и между разклоните за Смолян и Карлово до Пловдив. Препоръчителната скорост в тези участъци е под 100 км/ч.

В Пловдивско заради повреден мост е затворен участъкът Стряма - Калековец - част от прекия път между магистрала "Тракия" и гр. Раковски. Заобикаля се през с. Шишманци.

Забранено е за товарни автомобили с тегло над 10 тона по маршрута между Видин и Монтана през Димово, Костичовци, Воднянци, Дреновец, Брусарци. Те трябва да преминават през Ружинци.

Затворени са Твърдишки проход, Златица - Етрополе, Арабаконак. Заради свлачища са затворени: участък от пътя Етрополе - Тетевен между с. Ямна и Черни вит /заобикаля се през Джурово и магистрала "Хемус"/; Чибаовци - Свидня /обход - през Бучин проход/.

Големи неравности и дупки има по пътя София - Перник през Суходол, Голямо и Мало Бучино. В ремонт е пътят Перник – Радомир при 70-ти километър. Движението е двупосочно в платното за посока Радомир, при забрана за изпреварване и ограничение на скоростта.

Заради свлачища са затворени: участък от пътя Етрополе - Тетевен между с. Ямна и Черни Вит /заобикаля се през Джурово и магистрала "Хемус"/; Затворен е и пътят Чибаовци - Свидня /обход - през Бучин проход/.

Големи неравности и дупки има по пътя София - Перник през Суходол, голямо и Мало Бучино.

Ремонти в София:

Заради ремонт е забранено движението на превозни средства в двете посоки по ул. "Първа Българска армия" в участъка от автостанция "Орландовци" до ул. "Малашевска". По същата причина е затворена ул. "Г.С. Раковски" на кръстовището с бул. "Сливница" /моста над Владайска река/. заради ремонт до утре са затворени локалните платна на бул. "Цар Борис Трети" /между ул. "Софийски герой" и ул. "С. Андонов"/ и на бул. "Тотлебен" /между бул. "Ив. Гешов" и бул. "П. Славейков".стеснено е платното на ул. "Бистришко шосе" в участъка на вилна зона "Бункера" заради ремонтни работи.

Заради ремонти е забранено движението на превозни средства по дясната пътна лента на бул. "Тодор Александров" в участъка между ул. "Овчо поле" и ул. "Българска морава"; забранено е движението на превозни средства по новоизграденото южно локално платно на Околовръстния път между пътните възли "Бояна" и "Драгалевци"; заради ремонт е забранено движението по ул. "Охрид", в участъка между ул. "Калофер" и ул. "Сливен".

Без краен срок е забранено движението на бетоновози на булевардите "Цариградско шосе", "Яворов", "Вапцаров", "Драган Цанков", "Черни връх" и по ул. "Свети Наум"; поради строителни работи е стеснено платното на "Бистришко шосе" в участъка на вилна зона Бункера".

През изминалото денонощие в страната са станали 21 тежки пътни катастрофи, загинали са двама и са ранени 22 души. В София са ранени 8 души, станали са и 193 леки пътни произшествия с материални щети, без пострадали.

В първия работен ден след празниците леките произшествия в София се увеличиха повече от два пъти.

Намалете значително скоростта в населените места, и под максимално разрешената, заради опасност от блъскане на пешеходци. Не изпреварвайте, ако нямате достатъчно добра видимост напред. Всички в автомобила са длъжни да поставят коланите, предупреждават от "Пътна полиция".