Обвиненията, че операция "Медузите", при която бе арестуван председателят на общинския съвет във Варна и лидер на градската организация на БСП в града Борислав Гуцанов, е политическа акция, е угодна защитна реакция на БСП, каза днес във Варна министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БТА.

На въпрос дали очаква още арести на общински съветници във Варна той посочи, че очаква всичко, но това зависи от работата на прокуратурата.

Аз съм доволен от работата на всички служители на МВР, които работят на територията на цялата страна, каза министърът. Той коментира, че не дели областите и градовете, а иска навсякъде ефективна и системна борба срещу организираната престъпност. Такива като "монополите", "октоподите", "медузите", трябва да бъдат разбити, посочи Цветанов.

Министър Цветанов бе гост на официалното откриване на новия клуб на областното ръководство на ГЕРБ в крайморския град. Сред гостите на тържеството бяха премиерът Бойко Борисов, министърът на отбраната Аню Ангелов, министърът на спорта Свилен Нейков.