Затворен е за ремонт за три месеца участък от прекият път Пловдив - Пазарджик при "6-ти километър" /Пловдив/. Обходният маршрут е през гр. Стамболийски и село Царацово или по автомагистрала "Тракия".

Поради много новопоявили се неравности и дупки по пътищата, намалете скоростта и бъдете предпазливи, съветват от Пътна полиция. Особено рисков за челни сблъсквания при неправилни изпреварвания е участъкът от Стара Загора в посока Нова Загора близо до с. Подслон, заради вълнообразния терен и недостатъчна видимост за насрещните автомобили.

Заради ремонт на пътя Враца-Ботевград на моста над р. Искър движението за двете посоки е в една лента, регулира се чрез светофар.

Увеличено е свличането на камъни на пътните платна по пътищата през Кресненското, Искърското дефиле, Троянски проход , района на Никопол, Асеновград - Смолян, Кричим - Девин, Добринище - Гоце Делчев, Дупница - Самоков в района на Клисура, Бабица - Брезник, Лъки - Югово, местността "Козница" на пътя София - Бургас в Пловдивско, местността "Боаза" на пътя София - Варна преди Търговище, Мездра - Ботевград.

Започна ремонт на пътя Дряново - Трявна, има затворен участък. Движението е насочено по обиколен маршрут през Радовци.

На магистрала "Хемус" в Софийско има двупосочно движение в едно платно между 30 - 33 км в участъка между тунелите "Топли дол" и "Ечемишка", включително в тунел "Топли дол", където изпреварването е забранено и скоростта е ограничена. Затворено е платното за посока София, движението е двупосочно в платното за Варна. На същата магистрала, платното за посока София, на 27 и 28 километър и на виадукт "Бебреш" се ползва само най-лявата лента заради ремонтни работи.

Ремонтират се 3 участъка със свлачища на пътя София – Самоков, между Кокаляне и разклона за Долни окол. Платното е стеснено, поставена е сигнализация. На този път има големи опасни дупки в участък на 1 километър преди ВЕЦ "Пасарел", посока Самоков. Препоръчителната скорост е 30 км/ч. Намалете скоростта.

В Перник се ремонтира пътят София - Кюстендил. Движението в три участъка е двупосочно в едно платно, при забрана за изпреварване и ограничение на скоростта.

За да избегнете участъците с бавно движещи се колони в столицата, ползвайте обиколни, по-слабо натоварени маршрути.

Заради свлачище има пропадане на платното с денивелация 1 метър на пътя Мизия - Оряхово /по направлението за ферибот "Оряхово"/, където е интензивно движението на тежкотоварни автомобили/. скоростта е ограничена до 20 км/ч.

Заради намалена товароносимост и образуване на коловози е забранено преминаване на камиони с тегло над 20 тона и товарни автомобили с ремаркета по пътя Гоце Делчев - Доспат. Обиколният маршрут за тези автомобили е през Якоруда и Велинград. Поради пропаднала подпорна стена в Смолянско е затворен за автомобили тегло над 3,5 тона пътят Михалково - Чуруково.

В Софийска област в ремонт без отклоняване на движението са участъци от пътищата София - Самоков; София – Бистрица – Железница - Ярема - Самоков и Костенец - Самоков - София. На места платното е стеснено, с ограничение на скоростта.

Заради вълнообразни неравности на настилката намалете скоростта на магистрала "Тракия" /между пътните възли за Велинград и Пазарджик и между разклоните за Смолян и Карлово до Пловдив. Препоръчителната скорост в тези участъци е под 100 км/ч.

В Пловдивско заради повреден мост е затворен участъкът Стряма - Калековец - част от прекия път между магистрала "Тракия" и гр. Раковски. Заобикаля се през с. Шишманци.

Забранено е за товарни автомобили с тегло над 10 тона по маршрута между Видин и Монтана през Димово, Костичовци, Воднянци, Дреновец, Брусарци. Те трябва да преминават през Ружинци.

Затворени са Твърдишки проход, Златица - Етрополе, Арабаконак, Рибарица - Шипково, Челопек - връх Околчица, Шипка - вр. Бузлуджа. Заради свлачища са затворени: участък от пътя Етрополе - Тетевен между с. Ямна и Черни вит /заобикаля се през Джурово и магистрала "Хемус"/; Чибаовци - Свидня /обход - през Бучин проход/.

Големи неравности и дупки има по пътя София - Перник през Суходол, Голямо и Мало Бучино. В ремонт е пътят Перник – Радомир при 70-ти километър. Движението е двупосочно в платното за посока Радомир, при забрана за изпреварване и ограничение на скоростта.

Намалете значително скоростта в населените места и под максимално разрешената, заради опасност от блъскане на пешеходци. Не изпреварвайте, ако нямате достатъчно добра видимост напред; всички в автомобила са длъжни да поставят коланите, предупреждават от "Пътна полиция".

Заради свлачища са затворени: участък от пътя Етрополе - Тетевен между с. Ямна и Черни Вит /заобикаля се през Джурово и магистрала "Хемус"/; Затворен е и пътят Чибаовци - Свидня /обход - през Бучин проход/.

Големи неравности и дупки има по пътя София - Перник през Суходол, голямо и Мало Бучино.

Промени в движението в столицата:


Заради ремонти е забранено движението на превозни средства по дясната пътна лента на бул. "Тодор Александров" в участъка между ул. "Овчо поле" и ул. "Българска морава"; забранено е движението на превозни средства по новоизграденото южно локално платно на Околовръстния път между пътните възли "Бояна" и "Драгалевци"; заради ремонт е забранено движението по ул. "Охрид", в участъка между ул. "Калофер" и ул. "Сливен".

В София без краен срок е забранено движението на бетоновози на булевардите "Цариградско шосе", "Яворов", "Вапцаров", "Драган Цанков", "Черни връх" и по ул. "Свети Наум"; поради строителни работи е стеснено платното на "Бистришко шосе" в участъка на вилна зона Бункера".

През трите почивни дни - събота, неделя и понеделник,

в страната станаха 53 тежки пътни катастрофи,

при които загинаха 9 и са ранени 75 души. В софия загина един и са ранени 10 души, станали са и 178 леки пътни злополуки с материални щети.

Тежките катастрофи настъпиха главно по третокласни и общински пътища, извършени от млади водачи на леки автомобили с недостатъчен опит. Основните причини са високата скорост, неправилни маневри, употребата на алкохол и неправоспособност.