Започва ремонтът в центъра на София. На 29 и 30 април ще се ремонтират улиците в карето между "Христо Ботев" и "Александър Стамболийски", "Княз Александър Първи" и "Алабин".

Ремонтите ще се извършват на карета за по два дни, като от днес започват с улиците "Цар Самуил", "Братя Миладинови", "Княз Борис Първи", "Лавеле", "Позитано", "Цар Калоян", "Леге", "Алабин" и "Съборна". На входовете на жилищните кооперации вече има разлепени обяви с графика на ремонтите (вж. графика в сайта на Столичната община).

По време на строителни дейности се забранява влизането в двете посоки, престоят и паркирането по тези улици. Паяци ще вдигат принудително нарушителите на забраната. Живеещите в района, в който се извършва ремонта, за тези два дни ще могат да оставят автомобила си на паркинга на НДК. Договорената цена е един лев на ден, като единственото условие е собственикът да живее в района, където се извършват ремонтните дейности.

Освен улиците ще се поправят и тротоарите, там ще се поставят и колчета. Ремонтът на следващото каре от улици ще започне на 1 май. Цялата ремонтна дейност ще продължи до 11 май.