Бившият заместник-директор на ГДБОП Иван Иванов остава в ареста. Това реши Софийският военноапелативен съд, като отмени решението на първата инстанция, Иванов да се прибере под домашен арест. Бившият антимафиот беше задържан преди повече от месец и обвинен за изтичане на класифицирана информация и злоупотреба със служебно положение.

Със задържането на Иван Иванов започна скандалът за изтичане на информация от МВР, заради който си отиде министъра на вътрешните работи Румен Петков. Адвокатите на Иванов поискаха той да бъде пуснат от ареста, защото вече няма обстоятелства, които да обосновават подобна мярка.

Разпитани са и всички свидетели. Военноапелативните съдии обаче отхвърлиха тези доводи.

Отхвърлиха и довода, че останалите трима обвиняеми по това дело, сред които е и бившият главен секретар на МВР - Илия Илиев, вече са на свобода.

Иванов бе задържан на 18 март по обвинение в нерегламентирано разгласяване на държавна тайна и злоупотреба със служебно положение. Пет дни по-рано депутатът от ДСБ Атанас Атанасов предаде на главния прокурор Борис Велчев материали, получени в пощенската му кутия в Народното събрание, от неизвестен източник. "Става въпрос за едно лице, което е на ниво заместник в една от полицейските служби и това лице е осъществявало разнообразни контакти с лица от сивата икономиката", обясни тогава Атанасов.

На 21 март Софийският военен съд наложи на бившия зам.-директор на ГДБОП мярка за неотклонение "задържане под стража". В мотивите си съдът тогава посочи, че може да се направи обосновано предположение, че Иванов е извършил тежко умишлено престъпление. Седмица по-късно Военно-апелативният съд остави окончателно в следствения арест Иван Иванов.