"Победата не беше наша (на дует №5 - бел. ред), победата беше на всички нас, на идеята". Това заяви Тити Папазов, мъжката половинка от дуета победител във "Великолепната шесторка", на брифинга по повод официалното връчване на чека със сумата, събрана от предаването на bTV.

Някои хора използват нашите мечти,

за да ги превърнат в нечисти цели. Сега, когато парите се връчват, у многократно лъгания българин ще се повиши дозата доверие", отбеляза Тити.

Истината е, че във "Великолепната шесторка" имаше много любов, каза от своя страна Мариана Попова и допълни: "Не се чувствам победител, чувствам се малко по-добра и истинска".

Общата сума от SMS-и, банкови преводи и корпоративни дарения за децата от Могилино е 1 869 788.74 лева. Генералният директор на bTV Вики Политова връчи чека на Октавина Бивол, представител на УНИЦЕф за България. След като благодари на всички за усилията, довели до този огромен резултат, тя отбеляза, че след края на предаването са събрани още 150 000 лв.

Това е знак, че кампанията в подкрепа на децата

от Могилино е оставила сериозен отпечатък върху нашето общество - заедно с УНИЦЕФ и "Глобал филмс" успяхме да насочим цялото обществено внимание към проблема с изоставените деца в България, успяхме да накараме много хора да се замислят и да изградят гражданска позиция, която се противопоставя на съществуващата практика за отглеждане на деца в домове. Благодарение на седемгодишния репортерски труд в новините и актуалните предавания на bTV по темата и шоуто "Великолепната шесторка", чрез ефира на bTV до хората достигна ясно послание - домове като Могилино не трябва да съществуват и всеки един от нас може да допринесе за това", допълни Вики Политова.

Дейностите по изграждането на малките къщи за деца

вече започнаха в три общини, съобщи Октавиан Бивол. Градовете, в кои ще бъдат изградени първите малки къщи за деца, са Русе, София и Варна. Според становищата на специалистите в тези градове децата ще получат възможност за най-пълноценно развитие и достъп до качествени социални и здравни услуги. Допълнителни усилия ще бъдат положени и за приобщаването на децата в общността. Община Русе вече предостави сграда за първата малка къща. УНИЦЕФ обсъжда възможности с общините Варна и София, а скоро се очакват решенията на общинските съвети.

Един от приоритетите на УНИЦЕФ в България са децата в институциите. През октомври 2007 г. започна и дейността в Могилино в изпълнение на плана за закриването на дома. За УНИЦЕФ водещият принцип е най-добрият интерес на детето. “Великолепната шесторка” стана неотделима част от усилията на организацията. Октавиан Бивол обеща редовни отчети за развитието на проекта

Брифинга уважиха и компаниите "Мобилтел" (с дарение от 50 000 лева), "Глобул" и "Вивиател", които предоставиха номерата за гласуване безвъзмездно, както и "Интерактив медиа сървисиз", които реализираха телефонния вот.