Протестите в САЩ не спират. Във Вашингтон Националният авиокосмически музей  беше затворен, след като антивоенни демонстранти се опитаха да влязат в  сградата, за да протестират срещу изложба на военни безпилотни  самолети.  

Различни групи протестират в американската столица през  последната седмица. Тази, която пристигна в музея, включваше участници в демонстрация с антивоенно и антикорпоративно послание. Имаше и протестиращи, свързани с групата "Окупирай федералния окръг Колумбия",  по модела на "Окупирай Уолстрийт" .

В Ню Йорк няколко хиляди протестиращи от "Окупирай  Уолстрийт" организираха мирно шествие, което завърши с  митинг във "Вашингтон скуеър парк". То започна от неофициалния щаб на групата, където тя е устроила лагер от 22 дни насам.

Демонстрантите от движението срещу Уолстрийт, което  седмици наред събира хиляди активисти, черпят идеи от канадското  списание, което лансира  инициативата "Ден без покупки". Изданието е смятано за един от лидерите на контракултурата. То излиза във Ванкувър, където  се роди и движението "Грийнпийс" преди  40 години.