1 USD
1.83233 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,420.5

Грънчарова: Русия ще остане най-важният доставчик на енергия за ЕС

БГ Бизнес
 

Според министъра по европейските въпроси Черноморският регион ще привлича все повече интереси в областта на енергийната политика.

Русия ще остане най-важният доставчик на енергия за Европейския съюз още години напред. Това мнение изрази министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова на конференция
за енергийния сектор, организирана от Атлантическия клуб. По думите на Грънчарова с всяка изминала година България се превръща във все по-важен енергиен център в Европа. Ето защо, страната ни трябва да поддържа все по-близки взаимоотношения с потенциалните нови доставчици на енергия за Европа, каквито са страните от Каспийския регион.

"Международният проект НАБУКО, в който България инвестира в последните години дипломатически и търговски усилия е най-яркия пример за тази политика", каза Грънчарова.

Тя допълни, че регионът на Черно море ще привлича все повече интереси в областта на енергийната политика, освен тези на Европейския съюз и Съединените щати. Освен това на Черно море може да се гледа като на обединителен център на енергийните пътища.

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии