Затворен е за ремонт за три месеца участък от прекият път Пловдив - Пазарджик при "6-ти километър". Обходният маршрут е през Стамболийски и село Царацово или по автомагистрала "Тракия".

Поради много новопоявили се неравности и дупки по пътищата, намалете скоростта и бъдете предпазливи, съветват от "Пътна полиция".

Особено рисков за челни сблъсквания при неправилни изпреварвания е участъкът от Стара Загора в посока Нова Загора близо до с. Подслон, заради вълнообразния терен и недостатъчна видимост за насрещните автомобили.

Увеличено е свличането на камъни на пътните платна по пътищата през Кресненското, Искърското дефиле, Троянски проход , района на Никопол, Асеновград - Смолян, Кричим - Девин, Добринище - Гоце Делчев, Дупница - Самоков в района на Клисура, Бабица - Брезник, Лъки - Югово, местността "Козница" на пътя София - Бургас в Пловдивско, местността "Боаза" на пътя София - Варна преди Търговище, Мездра - Ботевград.

Започна ремонт на пътя Дряново - Трявна, има затворен участък. Движението е насочено по обиколен маршрут през Радовци.

На магистрала "Хемус" в Софийско има двупосочно движение в едно платно между 30 - 33 км в участъка между тунелите "Топли дол" и "Ечемишка", включително в тунел "Топли дол", където изпреварването е забранено и скоростта е ограничена. Затворено е платното за посока София, движението е двупосочно в платното за Варна. На дъщата магистрала, платното за посока София,  на 27 и 28 километър и на виадукт "Бебреш" се ползва само най-лявата лента заради ремонтни работи.

Заради свлачище има пропадане на платното с денивелация 1 метър на пътя Мизия - Оряхово /по направлението за ферибот "Оряхово"/, където е интензивно движението на тежкотоварни автомобили/. скоростта е ограничена до 20 км/ч.

В Перник се ремонтира пътят София - Кюстендил. Движението в три участъка е двупосочно в едно платно, при забрана за изпреварване и ограничение на скоростта.

За да избегнете участъците с бавно движещи се колони в столицата, ползвайте обиколни, по-слабо натоварени маршрути.

Ремонтират се 3 участъка със свлачища на пътя София – Самоков, между Кокаляне и разклона за Долни окол. Платното е стеснено, поставена е сигнализация. На този път има големи опасни дупки  в участък  на 1 километър преди ВЕЦ "Пасарел", посока Самоков. Препоръчителната скорост е 30 км/ч. намалете скоростта.

Заради намалена товароносимост и образуване на коловози е забранено преминаване на камиони с тегло над 20 тона и товарни автомобили с ремаркета по пътя Гоце Делчев - Доспат. Обиколният маршрут за тези автомобили е през Якоруда и Велинград. Поради пропаднала подпорна стена в Смолянско е затворен за автомобили тегло над 3,5 тона пътят Михалково - Чуруково.

В Софийска област в ремонт без отклоняване на движението са участъци от пътищата София - Самоков; София – Бистрица – Железница - Ярема - Самоков и Костенец - Самоков - София. На места платното е стеснено, с ограничение на скоростта.

Заради вълнообразни неравности на настилката намалете скоростта на магистрала "Тракия" /между пътните възли за Велинград и Пазарджик и между разклоните за Смолян и Карлово до Пловдив. Препоръчителната скорост в тези участъци е под 100 км/ч.

В Пловдивско заради повреден мост е затворен участъкът Стряма - Калековец - част от прекия път между магистрала "Тракия" и гр. Раковски. Заобикаля се през с. Шишманци.

Забранено е за товарни автомобили с тегло над 10 тона по маршрута между Видин и Монтана през Димово, Костичовци, Воднянци, Дреновец, Брусарци. Те трябва да преминават през Ружинци.

Затворени са Твърдишки проход, Златица - Етрополе, Арабаконак, Рибарица - Шипково, Челопек  - връх Околчица, Шипка - вр. Бузлуджа. Заради свлачища са затворени: участък от пътя Етрополе - Тетевен между с. Ямна и Черни вит /заобикаля се през Джурово и магистрала "Хемус"/; Чибаовци - Свидня /обход - през Бучин проход/.

Големи неравности и дупки има по пътя София - Перник през Суходол, Голямо и Мало Бучино. В ремонт е пътят Перник – Радомир при 70-ти километър. Движението е двупосочно в платното за посока Радомир, при забрана за изпреварване и ограничение на скоростта.

Намалете значително скоростта в населените места и под максимално разрешената, заради опасност от блъскане на пешеходци. Не изпреварвайте, ако нямате достатъчно добра видимост напред; всички в автомобила са длъжни да поставят коланите, предупреждават от "Пътна полиция".  

Промени вдвижението в столицата:


Заради ремонти е забранено движението на превозни средства по дясната пътна лента на бул. "Тодор Александров" в участъка между ул. "Овчо поле" и ул. "Българска морава"; забранено е движението на превозни средства по новоизграденото южно локално платно на на Околовръстния път на София между пътните възли "Бояна" и "Драгалевци"; заради ремонт е забранено движението по ул. "Охрид", в участъка между ул. "Калофер" и ул. "Сливен"; в София без краен срок е забранено движението на бетоновози на булевардите "Цариградско шосе", "Яворов", "Н. Вапцаров", "Драган Цанков", "Черни връх" и по ул. "Свети Наум"; поради строителни работи е стеснено платното на "Бистришко шосе" в участъка на вилна зона Бункера".

През изминалото денонощие са станали 12 тежки катастрофи, при които са загинали трима и са ранени 14 души. В София са ранени 5 души и са станали 140 леки пътни злополуки с материални щети поради несъобразена скорост, отнемане на предимство, неправилни маневри и агресивно управление.

Близо до гр. Костенец 18-годишен шофьор поради висока скорост на ляв завой губи контрол над автомобила и се преобръща. Загинал е баща му, на 49 години, който в момента бил превозван от сина си до здравно заведение след получена сърдечна криза.

Около 20.50 ч в с. Бусманци, Софийско, 42-годишен водач поради висока скорост при движение на фарове застига и блъска 67-годишен велосипедист, който загива. Шофьорът е бил под въздействиенто на 0,78 промили алкохол.