Бойко Борисов е предал секретна информация на Държавната агенция "Национална Сигурност" и лично на нейния председател Петко Сертов.

Бойко Борисов отказа да конкретизира какъв е сигналът, но каза, че данните са точни - по дата и час, че са му дадени от негови колеги и че целта му е с този сигнал е да провери доколко политически независим е председателят на агенцията.

Според Борисов ДАНС работят добре, стараят се, имат вече няколко успешни операции и трябва да им се даде кредит на доверие. "Така че както виждате аз съм готов и го правя", каза той.

Борисов каза още, че с изказването си за готовност за предсрочни избори БСП "плашат гаргите". "Като са готови - да ги направят", посочи той. Според него симпатизантите на социалистите от едната страна негодуват срещу коалицията с царската партия, а от друга - срещу ДПС в смесените райони.

На въпрос дали ГЕРБ би се включила в сегашното управление при евентуално ново правителство, Борисов отговори: "Естествено, след парламентарни избори". "В кое правителство да участвам - в това, което освободи г-н Петков, за да води преговорите за промени в кабинета", попита Борисов и продължи: "Той не е сменен, той просто отиде на по-висока длъжност". А за промените в сегашния кабинет Борисов заяви: "Пожелавам на Станишев да са успешни. Така и той ще направи нещо сам".

Разговори с НДСВ може да има едва след като напуснат управляващата коалиция, заяви Борисов в отговор на въпрос дали биха търсили контакт с партията, след като при гласуването на вота те се въздържаха.