За три месеца се затваря участък от прекия път Пловдив-Пазарджик поради ремонт при "Шести километър" (Пловдив). Обходният маршрут е през Стамболийски и с. Царацово. Има опасност от попадане в неравности и дупки, запълнени с вода. Движете се с намалена скорост, на безопасна дистанция, с включени фарове, въздържайте се от изпреварвания, съветват от "Пътна полиция".

Особено рисков за челни сблъсквания

при неправилни изпреварвания е участъкът от Стара Загора в посока Нова Загора до разклона за с. Подслон заради вълнообразния терен и недостатъчна видимост за насрещните автомобили. Увеличено е свличането на камъни на пътните платна по пътищата през Кресненското, Искърското дефиле, Асеновград - Смолян, Кричим - Девин, Добринище - Гоце Делчев, Дупница - Самоков в района на Клисура, Бабица - Брезник, Лъки - Югово, местността "Козница" на пътя София - Бургас в Пловдивско, местността "Боаза" на пътя София - Варна преди Търговище, Мездра - Ботевград.

Започна ремонт на пътя Дряново-Трявна, има затворен участък

Движението е насочено по обиколен маршрут през Радовци. Има пропадане на най-лявата лента на магистрала "Хемус", на платното за посока София, между 7-ми и 9-ти километър в местността Елешница. В този участък пътуващите към столицата ползват две ленти от платното, поставена е сигнализация.

На магистрала "Хемус" в Софийско има двупосочно движение в едно платно между 30 - 33 км в участъка между тунелите "Топли дол" и "Ечемишка", включително в тунел "Топли дол", където изпреварването е забранено и скоростта е ограничена. Затворено е платното за посока София, движението е двупосочно в платното за Варна.

Заради свлачище има пропадане на платното

с денивелация 1 метър на пътя Мизия-Оряхово (по направлението за Ферибот "Оряхово"), където е интензивно движението на тежкотоварни автомобили. Скоростта е ограничена до 20 км/ч. В Перник се ремонтира пътят София-Кюстендил. Движението в три участъка е двупосочно в едно платно, при забрана за изпреварване и ограничение на скоростта.

За да избегнете участъците с бавно движещи се колони в столицата, ползвайте обиколни, по-слабо натоварени маршрути.