Това пише белградският вестник "Блиц". Нелегалната лаборатория е била разкрита във Винча. Открито е голямо количество субстанции за производство на синтетичен наркотик.

Според разследващите органи лабораторията е работила няколко месеца, а дрогата е била пласирани на в Западна Европа и в Близкия Изток. Вестник "Блиц" съобщава още, че арестуваният българин е бил главният "химик", който е имал задача да смесва субстанциите.

Самоличността му е била установена, след като у него са били намерени лични документи. Полицията продължава проверката, пише вестникът.

Българинът е на 30 години, роден е в околностите на София, и не е бил задържан в България. Другите двама арестувани са сърби, най-вероятно са помагали при производството на наркотика.

По време на разпитите в полицията заподозрените не са дали показания. Очаква се те да бъдат изправени пред съдия-следовател в Специалния съд.

Друг българин и трима испанци пък бяха заловени на лисабонското летище с близо 50 килограма хероин.

Те пристигнали на лисабонското летище в сряда с полет от Бразилия, съобщава уебсайтът Portugal News Online. Четиримата трафиканти са на възраст от 24 до 44 години. Дрогата, разпределена из багажа им, била достатъчна за изготвянето на половин милион дози.