33-годишният Георги Вранчев с прякор Вранчо е бил убит тази нощ в Сандански. Убитият е криминално проявен, името му се свързва с разпространението на наркотици и с проституция. По първоначална информация от полицията в Благоевград Вранчо е убит пред дома си в курортния град. Убитият е на 33 години и е от село Катунци, община Сандански.

Около 1.30 ч. през нощта е получено съобщение от гражданин едновременно и в РПУ, и в Центъра за спешна медицинска помощ в града, че на ул. "Сирма войвода" 9 лежи мъж в безпомощно състояние. Полицейският и медицинският екип, пристигнали на мястото на произшествието, са установили, че мъжът има огнестрелна рана в гърдите и е починал. Пред bTV съдебният лекар, който извършва аутопсията, съобщи, че Вранчо е прострелян с един куршум в областта на сърцето.

Убитият е криминално проявен и е регистриран в полицията за кражби и хулигански прояви, като първата му регистрация е през 1993 г. След 1993 г. е осъждан два пъти по Указа за борба с дребното хулиганство.

Установено е, че са произведени четири изстрела. От тях само един е засегнал Вранчев и той се е оказал смъртоносен. Иззети са следи и са назначени няколко експертизи, каза директорът на ОДП - Благоевград, комисар Константин Титянов. Иззети са също записи от видеокамерите, монтирани пред дома на Вранчев, където е убит. Проверени са и са разпитани редица лица в Сандански.

Продължава работата на няколко екипа за разкриване на извършителя. Окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство. Имаме заподозряно и задържано лице за 24 часа, повече подробности засега не мога да кажа, заяви комисар Титянов.

Майката на убития Георги Вранчев - Мария, която живее в Катунци, родното място на Вранчев, последно е видяла сина си в сряда вечерта, съобщава агенция "Фокус". Мъжът изглеждал добре, не е споделял да е бил заплашван или да е бил напрегнат, нито да е имал финансови проблеми. Казал на майка си, че ще дойде тези дни отново да ги види. По думите на брата на убития - Иван, съсед на жертвата на име Бранко, който живее на долния етаж, е чул няколко вика непосредствено преди разстрела на Георги пред дома му.