Има опасност от падащи камъни на прохода Троян - Кърнаре, по Искърското дефиле и по пътищата Мездра - Ботевград, София - Самоков, Девин - Кричим, Асеновград - Смолян, Никопол - 4-ти километър, Югово - Лъки и района на Козница. Мъгла до 150 метра има в Ямболско.

Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Арабаконак и пътищата - село Реселец - Кунино, Шипка - Бузлуджа, Етрополе - Тетевен, Войводино - Раковски.

Започна ремонт на пътя Дряново-Трявна, има затворен участък. Движението е насочено по обиколен маршрут през Радовци. Заради пропаднала подпорна стена и свличане на скална маса е затворен пътят Михалково-Чуруково в Смолянско. Заради намалена товароносимост и образуване на коловози е забранено преминаване на камиони с тегло над 20 тона и товарни автомобили с ремаркета по пътя Гоце Делчев - Доспат. Обиколният маршрут за тези автомобили е през Якоруда и Велинград.

Има пропадане на най-лявата лента на магистрала "Хемус", на платното за посока София, между 7-ми и 9-ти километър в местността Елешница. В този участък пътуващите към столицата ползват 2 ленти от платното, поставена е сигнализация.

На магистрала "Хемус" в Софийско има двупосочно движение в едно платно между 30 - 33 км в участъка между тунелите "Топли дол" и "Ечемишка", включително в тунел "Топли дол", където изпреварването е забранено и скоростта е ограничена. Затворено е платното за посока София, движението е двупосочно в платното за Варна.

В Перник се ремонтира пътят София - Кюстендил. Движението в три участъка е двупосочно в едно платно, при забрана за изпреварване и ограничение на скоростта. За да избегнете участъците с бавно движещи се колони в столицата, ползвайте обиколни, по-слабо натоварени маршрути.

В Пловдивско заради повреден мост е затворен участъкът Стряма - Калековец - част от прекия път между магистрала "Тракия" и гр. Раковски. Заобикаля се през с. Шишманци. Забранено е за товарни автомобили с тегло над 10 тона по маршрута между Видин и Монтана през Димово, Костичовци, Воднянци, Дреновец, Брусарци. Те трябва да преминават през Ружинци. Затворени са Твърдишки проход, Златица - Етрополе, Арабаконак, Рибарица - Шипково, Челопек - връх Околчица, Шипка - вр. Бузлуджа.

Заради свлачища са затворени: участък от пътя Етрополе - Тетевен между с. Ямна и Черни вит /заобикаля се през Джурово и магистрала "Хемус"/; Чибаовци - Свидня /обход - през Бучин проход/. Големи неравности и дупки има по пътя София - Перник през Суходол, Голямо и Мало бучино.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 14 тежки катастрофи, двама са загинали, 15 са ранени, един е с опасност за живота. За последните 24 часа в София са станали три тежки катастрофи, трима са ранени, няма загинали. 156 са леките катастрофи в столицата.