Мокри са пътищата в планинските райони. Заснежени, но разчистени участъци има на Троянски проход. През прохода Троян-Кърнаре е забранено за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета, останалите автомобили трябва да ползват вериги за сняг.

Дъжд превалява на места в Ловешко. Заради придошли води на р. Белишка временно е затворен участъкът по направлението Асеновград-Лъки. По хлъзгавите настилки шофирайте с намалена скорост, на увеличена дистанция, с включени фарове, без рязко задействане на спирачките и без рискови изпреварвания - съветват от "Пътна полиция".

Заради намалена товароносимост и образуване на коловози е забранено преминаване на камиони с тегло над 20 тона и товарни автомобили с ремаркета по пътя Гоце Делчев-Доспат. Обиколният маршрут за тези автомобили е през Якоруда и Велинград.

Има пропадане на най-лявата лента на магистрала "Хемус" на платното в посока София, между 7-ми и 9-ти километър в местността Елешница. В този участък пътуващите към столицата ползват две ленти от платното, поставена е сигнализация.

На магистрала "Хемус" в Софийско има двупосочно движение в едно платно между 30-33 км в участъка между тунелите "Топли дол" и "Ечемишка". В "Топли дол" изпреварването е забранено и скоростта е ограничена. Затворено е платното за посока София, движението е двупосочно в платното за Варна.

Ремонтират се четири участъка със свлачища на пътя София–Самоков, между Кокаляне и разклона за Долни окол. Платното е стеснено, поставена е сигнализация. заради свлачище има пропадане на платното с денивелация 1 метър на пътя Мизия-Оряхово (по направлението за ферибот "Оряхово"), където е интензивно движението на тежкотоварни автомобили.

Скоростта е ограничена до 20 км/ч. заради вълнообразни неравности на настилката намалете скоростта на магистрала "Тракия", между пътните възли за Велинград и Пазарджик и между разклоните за Смолян и Карлово до Пловдив. Препоръчителната скорост в тези участъци е под 100 км/ч.

В Перник се ремонтира пътят София-Кюстендил. Движението в три участъка е двупосочно в едно платно, при забрана за изпреварване и ограничение на скоростта. За да избегнете участъците с бавно движещи се колони в столицата, ползвайте обиколни, по-слабо натоварени маршрути.

Поради пропаднала подпорна стена в Смолянско е затворен за автомобили тегло над 3,5 тона пътят Михалково-Чуруково.

В Софийска област в ремонт без отклоняване на движението са пътищата София-Самоков, Златуша-Пожарево-Божурище (по направлението Брезник-София); София–Бистрица–Железница-Ярема- Самоков и пет участъка на пътя Костенец-Самоков-София. На места платното е стеснено, с ограничение на скоростта.

В Пловдивско заради повреден мост е затворен участъкът Стряма-Калековец - част от прекия път между магистрала "Тракия" и гр. Раковски. Заобикаля се през с. Шишманци. Забранено е за товарни автомобили с тегло над 10 тона по маршрута между Видин и Монтана през Димово, Костичовци, Воднянци, Дреновец, Брусарци. Те трябва да преминават през Ружинци.

Затворени са Твърдишки проход, Златица-Етрополе, Арабаконак, Рибарица-Шипково, Челопек-връх Околчица, Шипка-вр. Бузлуджа. Заради свлачища са затворени: участък от пътя Етрополе-Тетевен между с. Ямна и Черни вит (заобикаля се през Джурово и магистрала "Хемус"); Чибаовци-Свидня (обход - през Бучин проход).

Големи неравности и дупки има по пътя София-Перник през Суходол, Голямо и Мало Бучино. В ремонт е пътят Перник-Радомир. Движението е двупосочно в платното за посока Радомир, при забрана за изпреварване и ограничение на скоростта.

През изминалото денонощие в страната са станали 13 тежки пътни катастрофи, загина един човек, а 19 са ранени. В софия са ранени пет души и са станали 152 леки пътни злополуки с материални щети. В Кърджалийско до с. Звиница, около 21 ч., от неизвестен автомобил е блъснат 60-годишен пешеходец, който починал. Шофьорът е напуснал мястото на произшествието, издирва се от полицията. Предполагаемите причини за злополуката са несъобразена скорост и неправилно движение на пешеходеца.