Шокиращи разкрития за престъпността, босовете й и ролята на МВР, писателят направи преди дни и в ефира на bTV. Тогава той каза, че има полицейски чадър над престъпността на най-високо ниво в МВР, както и че компетентните органи са провалили негов опит да свидетелства срещу Младен Михалев - Маджо.

В предаването "Сеизмограф" на bTV, на 29 март, Георги Стоев заяви, че безспорно има полицейски чадър над престъпността в България, на всякакви равнища, от най-високо до най-ниско. От най-високо – имам предвид от министъра и след това надолу по стълбичката, макар че като говорим за МВР, мисля, че там има хора, които искат да си свършат работата, но не могат, каза Стоев, като уточни, че прокуратурата също е обвързана с такива структури и някой път пречи на полицаите да си свършат работата.

Като най-изтъкнати сътрудници на службите, Стоев посочи Младен Михалев и Красимир Маринов, също и покойния Поли Пантев. На въпрос на Светла Петрова "Не ви ли е страх от разплата?", писателят заяви, че не го е страх.

Ето част от разговора със Светла Петрова, а какво още разкри за групировките в България простреляният днес Георги Стоев, вижте в прикаченото видео.

Светла Петрова: Защо пламна тази война на генералите?

Георги Стоев: Тя е заложена доста отдавна, още от 2000-та година. Смятам, че хората, които я подпалиха, много добре знаеха, как се взима такава информация, как се изстисква и как може следващите, които дойдоха и ги наследиха, как могат да бъдат дискредитирани по този начин...

Светла Петрова: А кои са хората, които я подпалиха?

Георги Стоев: В случая генерал Атанасов.

Светла Петрова: Генерал Атанасов е от подпалвачите, според вас?

Георги Стоев: Според мен, мое лично мнение.Човек, който чудесно знае как се манипулира по този начин системата, как се събира такава класифицирана информация, как може да бъде някой обвинен с нея. Доста елементарно. Доста прост и елементарен ход. Нищо сложно не виждам в него.

Светла Петрова: В този смисъл казвате, не е нещо добро генералите, или изобщо хората от службите, да стават политици? Виждаме, че в и новата, и може би най-рейтингова, най-популярна партия ГЕРБ има доста бивши хора от МВР?

Георги Стоев: И аз мисля, че не е добре, защото службите имат много, притежават много мръсни тайни, които когато изкарат наяве...нещата се преобръщат. Може и да е за добро. По този начин може да стигнем до истината. В случая ген. Атанасов може да се каже, че направи нещо добро, но пък хората, които той обвини вече трудно могат да разследват какво той е правил през онези години, откъде той притежава тази информация, и откъде знае как може да я събира, защото вече с това, че е била подхвърлена какво ще се случи.

Светла Петрова: Защо така мислите, премиерът нареди да се направи една ревизия, проверка на работата на антимафиотите?

Георги Стоев: Да, знам. На мен това ми се вижда доста смешно. 10 години назад, то всичко е унищожено напълно. Вие виждате, че някакъв разговор, който е доста по-скоро проведен и е унищожен и няма никакви данни за него.