Мокри са пътните настилки  в много райони на Западна България, където превалява слаб дъжд. Шофирайте с намалена скорост, на увеличена дистанция, с включени фарове, без рязко задействане на спирачките и без рискови изпреварвания,  съветват от "Пътна полиция".

В късните следобедни масове и вечерта се очаква образуване на колони в посока от София към Перник и Благоевград, по автомагистала "Хемус" преди тунелите "Топли дол" и "Ечемишка", автомагистрала "Тракия" и по други основни пътища в посока от столицата към вътрешността на страната.

Отворени са за движение Троянски и Върбишки проход. Заради намалена товароносимост и образуване на коловози е забранено преминаване на камиони с тегло над 20 тона и товарни автомобили с ремаркета по пътя Гоце Делчев - Доспат. Обиколният маршрут за тези автомобили е през Якоруда и Велинград. има пропадане на най-лявата лента на магистрала "Хемус", на платното за посока София, между 7-ми и 9-ти километър в местността Елешница.

В този участък пътуващите към столицата ползват 2 ленти от платното, поставена е сигнализация. На магистрала "Хемус" в Софийско има двупосочно движение в едно платно между 30 - 33 км в участъка между тунелите "Топли дол" и "Ечемишка", включително в тунел "Топли дол", където изпреварването е забранено и скоростта е ограничена. Затворено е платното за посока София, движението е двупосочно в платното за Варна.

В Пловдивско заради повреден мост е затворен участъкът Стряма - Калековец - част от прекия път между магистрала "Тракия" и гр. Раковски. Заобикаля се през с. Шишманци. забранено е за товарни автомобили с тегло над 10 тона по маршрута между Видин и Монтана през Димово, Костичовци, Воднянци, Дреновец, Брусарци. Те трябва да преминават през Ружинци.

Затворени са Твърдишки проход, Златица - Етрополе, Арабаконак, Рибарица - Шипково, Челопек  - връх Околчица, Шипка - вр. Бузлуджа. Заради свлачища са затворени: участък от пътя Етрополе - Тетевен между с. ямна и черни вит /заобикаля се през Джурово и магистрала "Хемус"/; Чибаовци - Свидня /обход - през Бучин проход/.