През прохода Троян - Кърнаре се преминава без ограничения. Заради намалена товароносимост и образуване на коловози е забранено преминаване на камиони с тегло над 20 тона и товарни автомобили с ремаркета по пътя Гоце Делчев - Доспат. Обиколният маршрут е през Якоруда и Велинград.

Има пропадане на най-лявата лента на магистрала "Хемус", на платното за посока София, между 7 и 9-ти километър в местността Елешница. В този участък пътуващите към столицата ползват 2 ленти от платното, поставена е сигнализация. Има двупосочно движение в едно платно между 30 - 33 км в участъка между тунелите "Топли дол" и "Ечемишка", включително в тунел "Топли дол", където изпреварването е забранено и скоростта е ограничена.

Ремонтират се 4 участъка със свлачища на пътя София – Самоков, между Кокаляне и разклона за Долни Окол, платното е стеснено, поставена е сигнализация.

Заради свлачище има пропадане на платното на пътя Мизия - Оряхово по направлението за ферибот "Оряхово". Скоростта е ограничена до 20 км/ч.

В Перник се ремонтира пътят София - Кюстендил. движението в три участъка е двупосочно в едно платно, при забрана за изпреварване и ограничение на скоростта.

В Пловдивско заради повреден мост е затворен участъкът Стряма - Калековец - част от прекия път между магистрала Тракия и гр. Раковски. Заобикаля се през с. Шишманци.

Заради свлачища са затворени: участък от пътя Етрополе - Тетевен между с. Ямна и Черни Вит, заобикаля се през Джурово и магистрала Хемус.