Домът за медико-социални грижи за деца (ДМСГ) в Стара Загора е по-различен от домовете, които напоследък често стават част от новините. Според специалистите в него любовта и професионализмът са достъчни, за да не се чувстват децата в институциите изоставени и различни.

"Не бих казал, че има тайна. Бих го нарекъл съвсем простичко - опит, професионализъм и любов. Това е тайната. Друга тайна няма! Когато на хората се даде възможност да правят нещата добре, те наистина могат да ги направят. И ако виждате тук нещо добро, нещо хубаво, то е просто защото екипът с който работя е невероятен", отбелязва директорът на ДМСГ Стара Загора д-р Георги Узунов.

Живото доказателство е 7-годишната Мими, родена със сериозни двигателни проблеми. Ако в дома не бяха направили необходимото за нейното лечение, тя нямаше да се справя, както сега с трудностите и да мечтае. Тя кара колело и сама си обува обувките. Като порасне иска да стане депутатка, за да
се грижи за децата

Жеко също е от децата с увреждания. След поредица от операции той вече изглежда много различно. Момченцето знае на кого да бъде благодарен. Казва, че обича всички - д-р Сандева, Димитър, Кръстина, Ваня и д-р Дюлерова, защото всички са му приятели.