Клипът е към песента "Аз и ти/Ти и аз". Дебютният сингъл на Тео, сребърният финалист в първото българско издание на шоуто Music Idol, е записан като част от кампанията "Жажда за музика".

За визията на клипа „Аз и ти/ Ти и аз” са се погрижили режисьорът Георги Тошев (журналист, водещ на Другата България, режисьор на много БГ клипове) и операторът Румен Василев (известен с филма си „Мила от Марс”). Идеята е на 23 годишният дебютант-сценарист Тихомир Тошев (победител от конкурса на Coca-Cola и Вирджиния Рекърдс). Тишо спечели конкурса в конкуренция от над 350 кандидат-сценаристи, повечето от които с по няколко предложения.
„Видеото няма конкретен, събитиен сюжет,” издаде режисьорът Георги Тошев.

„Текстът на песента говори не просто за любовта, а за възможните човешки срещи. И вътре се усеща много от романтиката на Ню уейва. Затова и снимахме в тази стилистика. Герои се оказаха дори две парцалени кукли. Идеята, която се пресъздава, е за избора да бъдеш или да не бъдеш с друг човек.”, каза още Тошев.

Песента е балада, със силно акустично звучене. Текстът е на Тома Марков, а музиката на Марсело Венгровски, Жилберта Антония Карон и Себастиян Фучи - интернационален творчески екип, отговорен за хитове на много финалисти от Music Idol от различни точки на планетата. Задачата в конкурса на Coca-Cola и Вирджиния Рекърдс, който се проведе на сайта cokemusic.bg в рамките на един месец, беше да се предложи идея за видео клип към дебютния сингъл на Теодор Койчинов „Аз и ти/ Ти и аз”.