След повече от два часа дебат стличните общински съветници гласуваха с 39 гласа бюджета на Столичната община за 2008 година. С промените, направени в данъците върху недвижимите имоти, данъка върху превозните средства и данъка върху придобиването на имущество по възмезден начин общият бюджет на община възлиза на 892 902 156 лева.

За бюджета гласуваха общинските съветници от ГЕРБ, Атака и СДС. Против бюджета гласуваха съветниците от БСП и ДСБ.

След гласуването кметът на София Бойко Борисов коментира, че по този начин, с резултата от гласуването си, БСП и ДСБ са показали, че са коалиция, което си е проличало в залата. Според Борисов бюджетът е приет от 70% от общинските съветници. Не сме очаквали друго- така кметът коментира отказа на двете политически сили да подкрепят бюджета.

Според председателя на Общинския съвет Андрей Иванов след като мнозинството от ГЕРБ е застанало зад бюджета, предложен от общината, смята се, че това е добрият бюджет за София. Той за пръв път е инвестиционен, каза Иванов. Прави впечатление, че приходите, предвидени като общински в тазгодишния бюджет, са повече от целия бюджет за София за миналата година, допълни Иванов. Бюджетът заедно с променената наредба за местни данъци и такси ще бъдат публикувани на 10 март в интернет и в няколко национални ежедневника, обясни председателт на Общинския съвет.

Днешната промяна в данъка за МПС беше обяснена като направена под формата на поправка, която не променя целостта на приетата на 28 февруари наредба.

Според председателя на Общинския съвет няма опасност от атакуване в съда на цялата наредба за местни данъци и такси. Тя е приета в законовия срок.