Девет души са ранени при катастрофи през денонощието, съобщиха от пресцентъра на МВР. Станали са осем произшествия. Един човек е с опасност за живота. В София са станали 31 леки произшествия.

Пътищата от републиканската мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, а на места мокри, като по високите и усойни места има заледени и частично заснежени участъци.

Пътната настилка на автомагистрала "Тракия" и "Марица" е суха, а на автомагистрала "Хемус" - на места мокра, като няма осветление на 100 м в средата на дясната тръба в тунела Витиня в посока Ботевград. Участъкът е сигнализиран.

Поради мъгла е намалена видимостта до 100 м в района на Видин, Русе и Българене и до 150 м в Област Добрич. Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки, а Дюлински и Троян – Кърнаре са затворени за товарни автомобили.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Петрохан и Вратник, и над 20 тона - през Айтоски проход. Забранено е движението на товарни автомобили по пътя Смоличано – Пелатиково и Радко Димитриково – Друмево.

Всички МПС да са с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета - през прохода Вратник, Троян – Кърнаре, по пътя Батак – Доспат и Велинград – Сърница.