Близо 70 сигнала заради вятъра и дъжда са подадени в Софийския център на тел. 112, съобщиха от МВР, цитирани от Фокус. Освен територията на столицата центърът обслужва Кюстендил и Перник. Близо 50 от постъпилите сигнали са за Кюстендилско и Пернишко.

В София е постъпил сигнал за паднало дърво в коритото на реката в Обеля в района на автогарата и метростанция „Обеля”. Постъпили са и сигнали за наводнени къщи в квартала.

В дирекцията е приет сигнал за това, че голяма ламарина се е отместила и е надвиснала от жилищна кооперация на ъгъла ул. „Неофит Рилски” и ул. „Г.С.Раковски”. Ламарината застрашава движението, защото е надвиснала непосредствено над пътното платно.

В Кюстендил, освен падналата топола на бул. „Георги Раковски”, има и сигнал за паднала топола на бул. „Македония” в града.

Отново в София е постъпил сигнал и за отместен шахтен капак на бул. „Пейо Яворов” в посока към румънското посолство.

По сигналите са изпратени екипи на „Гражданска защита”, на общините, както и полиция, където се налага. До момента няма данни за пострадали хора.

Градушка с големина на грахово зърно, примесена с дъжд, падна днес около 15 ч. в източните квартали и индустриалната зона на Сливен. Според Снежана Кънева, експерт в общинския отдел за управление  на кризи, по данни на местната Метеорологична станция в града  необичайният за сезона валеж продължил десетина минути. Засега  не са получени сигнали за щети.

По същото време мълния е поразила светофарната уредба на  кръстовището "Дамарски мост" и временно е бил затруднен  интензивният на това място трафик.

Измереният краткотраен валеж е 7 литра на квадратен метър. Разразилият се поривист вятър на моменти е достигал 18 метра в  секунда.

По-рано днес от Столична община предупредиха, че днес в столицата се очакват бурни ветрове.

Снимки и видео от градушката  - в рубриката "Аз, репортерът"