Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще открие 11-то издание на международната специализирана изложба Българска строителна седмица. Форумът ще продължи до 12 март. Посетителите ще видят експонати на над 310 компании – производители, вносители и дистрибутори, които ще представят нови, качествени и нестандартни решения в областта на модерното строителство. Изложбени щандове имат както български фирми, така и компании от 30 други държави - Германия, Италия, Турция, Великобритания, Гърция, Белгия, Китай, САЩ, Полша, Австрия, Португалия и др.

В рамките на Българска строителна седмица, министър Плевнелиев ще открие втората национална конференция BuildinGreen “Устойчиво строителство. Енергийна ефективност на сградите”.

Основните теми на конференцията са свързани с енергийната ефективност в съществуващия сградния фонд – политика и стратегия, енергийна ефективност в новото строителство и готови ли са сградите от 2011 да посрещнат изискванията на 2020 г. На форума ще се обсъди предизвикателството към технологиите и дали могат новите проекти да изпреварят изискванията на законодателството.