Към оставката на треньора на националите по футбол беше прибавена още една. Директорът на националните отбори към БФС Наско Сираков напуска поста, който заемаше.

Какво може да накара футболен запалянко от София да подкрепя националния отбор не на България, а на Германия? Отговорът на този въпрос търси Рада Домусчиева, след снощната загуба на футболистите ни от Черна Гора. И още: закономерен провал или лош късмет е снощният резултат?

Вилизар Бенов или батко Вили, както го наричат учениците му, от пет години е детски треньор по футбол. Той е един от малкото, които въпреки загубата снощи смятат, че българските футболисти са играли добре.

- Играха добре, нападаха, движиха се добре момчетата, страхотна комбинация на Ивелин Петков, но имаха мал шанс. Винаги нещо не ни достига. Всички казват, че не можем да вкарваме голове, явно нещо куца, може би в ръководството, може би манталитет, може би трябва да се опита с треньор от чужбина.
- Как трябва да се подготвят състезателите за националния отбор?
- Може би започва по-късно подготовката на млади кадри, в Холандия започват още от 5 годишни, тогава вече си личи кой има дарба.

Марти тренира футбол и от днес е състезател в Славия. Той не мисли като треньора си:

"Не се стараят, ходят по дискотеки и не си гледат футбола, тяхната игра”.

Проверихме има ли въобще реклама националният отбор. Оказа се, че има реклама, но тя всъщност е на бира и, че никъде не можеш да си намериш фланелка на българския отбор по футбол. Ето каза за bTV един от феновете на Левски:

- Фен ли сте на българския национален отбор?
- Не аз съм фен на германския национален отбор и когато Германия играе срещу България съм бил с германско знаме в Б сектор, аз съм левскар, фен на Германия.

"Това е срамота, това е смешна работа, Черна гора кои са тия, Англия, айде 4 на 0 и това е резил, а Черна гора, дето не са никакви, така е защото футболистите са манекени и пият по дискотеките, е затова, не си дават сърцето за националния отбор”

Въпреки официалния призив на отбора за подкрепа, се оказа, че на стадиона са отишли  8000  души, а по телевизията зрителите на мача снощи са били в пъти по-малко от гледалите турската драма "Листопад".