Тайната на хубавите прасци се крие във високите токчета. Това са установили учени от колежа Харви Мъд в град Клермънт в щата Калифорния, цитирани от британския в. "Дейли телеграф".

Експеримент с две групи жени, едната носещи обувки с токчета, а другата обувки с равна подметка, е показал, че при ниските обувки вътрешните мускули на прасците се натоварват повече и се оформят повече, което придава на краката нехармонична форма.

Когато дамите носят високи токчета, вътрешните и външните мускули на прасците влизат в действие равномерно и така краката стават по-добре оформени.

Експериментът включвал и измерване на електрическата активност на мускулите на прасците, когато кракът е под различен ъгъл спрямо земята, тоест когато се носят обувки с токчета или ниски обувки. Резултатът бил, че при обувки с токчета мускулите на прасците са в по-спокойно състояние, което пък подобрявало тяхната издръжливост и способност да се свиват.

Въпреки че изследването е направено върху дами, може би същият ефект ще се наблюдава и при мъжете. Така че ако държите на хубавите си прасци, господа, забравете срама и скачайте на високи токчета :)