Слухът, че легендарната група подготвя нов проект се потвърди. След като Scorpions обявиха края на кариерата си, продължила повече от 40 години с прощално турне, което мина и през България, музикалните редактори от цял свят не спираха да се питат дали все пак не обмислят евентуално завръщане…

И легендарната група се завърна със своя нов албум, озаглавен "Comeblack” – игра на думи с щипка самоирония. Тавата излиза на музикалния пазар на 4 ноември от Вирджиния Рекърдс/Sony Music Entertainment.

Идеята за албума се ражда по време на последното турне на групата. "Когато представяхме албума "Sting in the Tail" на прощалното ни турне, не очаквахме такава положителна реакция и подкрепа от публиката. Феновете ни посрещаха повече от възторжено, където и да бяхме! Ето защо, идеята да влезем в студио с Михаел и Мартин отново беше наистина вълнуваща”, вълнуват се от момчетата от Scorpions.

В студиото групата работи върху звученето на класически хитове като "Rock You Like A Hurricane”, "Wind Of Change” и "Still Loving You”, за да ги адаптира към съвременните технически стандарти за продукция и звук.

Освен ремастерирането на част от най-големите им хитове, бандата записва и свои версии на легендарни песни, вдъхновявали ги през годините като "Tin Soldier” на Small Faces, "Ruby Tuesday” на Rolling Stones, "Tainted Love" на Марк Алмънд или "Across The Universe" на Beatles.

"Ако питате защо, отговорът е много прост – този албум е комплимент към нашите най-верни фенове, с който искаме да им благодарим за подкрепата през всичките тези години. "Comeblack” е и трибют към легендарните банди от 60-те години на миналия век като Beatles и Rolling Stones, които ни вдъхновиха да преследваме мечтите си. Надяваме се, че това, което направихме в студиото ще хареса на публиката, толкова колкото и на самите нас”, слагат точка на разговора музикантите.