Новият спектакъл на сър Андрю Лойд Уебър ще бъде представен на Бродуей догодина. Причината е ракът на простатата, който Уебър все още лекува.

"Любовта никога не умира"

е продължение на хитовото представление на Уебър "Фантомът от операта". Мюзикълът ще се играе на Бродуей през пролетта на 2011г. Стартът бе многократно отлаган заради операцията на великия маестро от рак на простатата. Въпреки че хирургическата интервенция  бе успешна, той имаше следоперативни проблеми. Според специалистите усложненията са в резултат от пътуване със самолет.

"Притеснен съм, че моят голям проект се отлага. Този спектакъл е важен за мен, може би колкото "Котките". Надявам се скоро всичко да се оправи", отбеляза Уебър.

Мюзикълът е бил подготвян с много внимание от колектива. Създадени са били специални целеви групи зрители, с помощта на които е проверявана степента на емоционалното въздействие на постановката и музиката. Три пъти е бил променян финалът на спектакъла, за да бъде по-впечатляващ и с по-голяма психологическа наситеност. Действието в "Любовта никога не умира"се отличава с драматизъм и неочаквани обрати, като е пренесено от Париж в Ню Йорк.

"Трябва да кажа, че съм много горд с мюзикъла. Мисля, че успяхме да разработим три измерения в оформянето на характерите на героите. Успях да развия образите по начин, по който досега съм нямал възможност. Изключително вълнуващо е да направя това в един мюзикъл", споделя Уебър.

Специално за  постановката са направени уникални маски

За изработката на всяка една от тях е нужно поне седмица. Има и няколко етапа. Първо, пластмасата се оформя, следва боядисването и накрая маските трябва да изсъхнат.    

"Идеята за оригиналните маски идва от различни снимки на хора, на които ние предлагаме лицата им да станат макети. Избираме хора с различни черти на лицето, различна форма и цвят на очите, в зависимост от какво лице се нуждаем", обяснява Кейт МакКонъл.

Сър Андрю Лайд Уебър се надява "Любовта никога не умира" да се нареди до най-известните му мюзикъли, като "Котките", "Фантомът от операта" и "Исус Христос Суперзвезда".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!