Антимафиоти арестуваха прокурор от Перник, заради лихварство и рекет. Бисер Михайлов е арестуваният обвинител от Перник. Освен заместник-окръжен прокурор в миньорския град, Михайлов е и говорител на магистратите.

От МВР съобщават, че прокурорът е разследван за рекет и принуда. Според свидетелски показания той дал 30 хиляди лева заем и взимал по 3700 на месец лихва.

"Трябваше реално да го реализираме през лятото, но имаше успокоение на обекта, респективно прокурора, но да рекетираш по този начин и да изнудваш, смятам че е недопустимо в една нова България, която е от една година”, заяви министър Цветан Цветанов.

Прокурорът от Перник отправял заплахи към свидетели и семействата им, и ги е принудил да поемат задължения за 10 хил. евро, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

"Няма да го коментирам, твърде рано е на този етап, една от критиките, които получаваме е, че коментираме твърде прибързано и рано, за да си спестя утре тази критика, няма да коментирам”, каза главният прокурор Борис Велчев.

"Случаят безспорно е много неприятен. Етичната комисия към ВСС ще се самосезира”, информира Цони Цонев, председател на комисията по професионална етика и противодействие на корупцията към ВСС.

На заместник-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов е повдигнато само обвинение за принуда, уточнява БТА. Той излиза от ареста срещу 5000 лева парична гаранция, съобщиха от прокуратурата.