През изминалото денонощие на територията на страната са станали 6 тежки катастрофи с 8 ранени. За района на София са станали 57 леки и един тежък пътни инцидента с двама пострадали.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Пътните настилки на места са мокри и заснежени, а по високите и усойни места и заледени, обработени и опесъчени.

Автомагистралите „Люлин”, „Тракия” и „Хемус” са сухи, с мокри пътни участъци, а „Марица” е със заснежена пътна настилка. Поради мъгла е намалена видимостта до 50 метра в района на Оряхово, Пловдив и Област Враца.

Затворени проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица, Върбишки, Троян-Кърнаре, Вратник и Дюлински само за товарни автомобили. Затворени за всички МПС са пътищата Созопол-Приморско, Царски извор-Драганово, Шипка-Бузлуджа и цяла област Добрич.

Въведени са следните ограничения: Всички МПС да са с вериги по пътя Белово-Юндола, Пещера-Батак, Велинград-Сърница и Велинград-Ракитово. Всички МПС да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Предела, Печинско, Превала. Товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета през прохода Превала и Пампорово.