Двама души загинаха на място при удар на товарен влак и такси на жп линията София – Карлово – Бургас. Инцидентът станал в 11:37 ч. на прелез в междугарието Чинтулово – Сливен. Таксиметровият автомобил преминавал през прелеза при редовно задействана автоматична прелезна сигнализация и бил ударен от влак, пътуващ по направление Карлово - Карнобат.

От удара предната част на автомобила е попаднала под локомотива. В таксито са пътували две жени. Вследствие на удара е починал шофьорът на таксито и една от жените. По първоначални данни локомотивът влачил колата около 200 метра. На място са изпратени екипи на полицията, Гражданската защита и Бърза помощ. Установява се самоличността на жертвите.

Това е поредният тежък инцидент на прелез поради неспазване на правилата за движение по пътищата, само два месеца след катастрофата между снегорин на фирма „Титан” и товарен влак в квартал Бенковски в София. Причината отново беше преминаване през прелеза при спуснати бариери от снегопочистващия автомобил. Тогава загинаха шофьорът на снегорина и машинистът на товарния влак.

След приключване на работата на следствените органи, аварийните екипи ще започнат работа за възстановяване на движението по железопътната линия.