През изминалото денонощие на територията на страната са станали 16 тежки катастрофи, съобщиха от СБА. Двама души са загинали, а 15 ранени. За района на София са станали 108 леки и две тежки катастрофи. Един човек е загинал, а други двама са ранени.

Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, a на места в района на София – мокри, съобщиха от СБА. Пътят Златица - Етрополе е отворен, но с лоша пътна настилка, а проходът Твърдица - Елена остава затворен.  

Забранено е движението на превозни средства с тегло над 10 т. през моста на с. Вардим по пътя Свищов - Бяла, както и за товарни автомобили над 15 т. по пътя Черноочане - Кърджали. Движението е отклонено през селата Манастир - Войводино - Мост и Чифлик.  

Ремонт има по пътя Видин - Монтана до края на август, автомагистрала "Хемус" между 38 и 41 км. в платното за посока Ботевград и от 41 до 45 км. за посока София, по автомагистрала "Тракия" от 36 до 40 км. за посока София, на пътя между Стара Загора и Казанлък в участъка от пътен възел "Мъглиж" до кръстовището за Раднево.