7-годишно дете е с опасност за живота, след като беше затиснато от желязна пързалка в шуменското село Велино.  Малкият Лъчезар и по-голямото му братче Лазар играели на единствената детска площадка в селото, а майка им била на 30 метра от тях. Когато по-малкото момченце се качило на пързалката, тя се обърнала и го затиснала.

„Чух, че майката вика за помощ, излязох и видях детето паднало до пързалката. Отидох, вземах водичка, измих му ръчичките, главичката, видях, че има кръв”, каза Янка Илиева.

Люлките и пързалката на поляната до читалището са от 10 години. Собствеността им не е ясна, затова никой не ги е поддържал.

„Самата детска площадка не е регламентирана , защото не е построена по никакви изискания. 2000-ата година е закрито детското заведение. Били са там тези съоръжения, тогава са изрязани след закриването и са пренесени тука”, каза Димитър Димитров, кмет на с. Велино.

Както след всеки инцидент, и днес беше създадена специална комисия, която констатира, че детските съоръжения не са укрепени и са опасни. Затова утре те ще бъдат разрушени. Но късно. Момченцето, което пострада от нехайството на институциите, живее в приемно семейство. Затова сега инцидентът ще бъде разследван и от отдела за закрила на детето.