Протестите в Брюксел миналата седмица нанесоха сериозни материални щети. Белгийски електротехник остана без кола, която беше унищожена след уличните погроми. Но протестиращите събраха пари, за да му купят нов автомобил.

Абделсалам Ел Гарафи живее в Брюксел и само до преди няколко дни не подозира, че животът му ще се развие като в холивудски филм.

Началото на историята е в четвъртък. Тогава старичкото му оранжево "Пежо 106" се превръща в един от символите на белгийските улични протести. Хората, негодуващи срещу идеите за повишаване на данъците и пенсионната възраст, го ползват активно за укритие в боевете с полицията.

В резултат автомобилът му е напълно унищожен. За жалост Абделсалам няма застраховка.

"Аз съм електротехник. Работя до четири и половина-пет сутринта. Как да се върна без кола? Това е пълна трагедия за мен. В колата ми бяха всички инструменти, а сега всичко е изпепелено", казва Абделсалам.

Протестиращите се трогват от проблемите му и решават да  съберат пари за нова кола. С помощта на сайта "Гоу фънд ми" само за няколко часа са събрани над 15 000 евро. С тях ще бъде купена кола не само на Абделсалам, но и на други собственици на автомобили, пострадали при протестите.