Пролет в разгара на зимата. Къде беше най-топло днес и на кого все пак му беше студено? В столицата бяха регистрирани цели 16 градуса в средата на деня.

Най-топло обаче беше в Северозападна България - в Ловеч бяха измерени 24 градуса, а във Враца и Монтана термометрите отчетоха 23 градуса.

А най-студено беше във Варна. На фона на пролетното време обаче имаше и хора, за които температурите през деня останаха -20 градуса.

Христо работи от 10 години в хладилен склад. И докато навън е истинска пролет, той тръгва към работното си място екипиран с шапка и ръкавици. Вътре в базата, където товари и разтоварва сладоледи, замразени плодове и зеленчуци температура е - 20. Така единственото време, в което се радва на пролетта посред зима, е докато пътува от вкъщи до работа - за около час. И въпреки че пропуска топлото време навън, е доволен, защото не боледува.

На същата температура работи и Тихомир - казва, че със студа се свиква. За него пролетното време, което ще усети чак в края на деня, ще бъде истински подарък.

Преди да влязат на минус 20, служителите се аклиматизират в предверие с температура около 9 градуса над нулата.

Момчетата в хладилната база се шегуват, че за повече топлина разчитат на колежките си.

Работниците казват, че ако сега пропускат пролетта, то в горещите летни месеци могат да се радват на прохлада през целия ден.