Звездата на Майкъл Кийтън изгря на Алеята на славата. 64-годишният актьор стана известен с ролята си в Батман (1989 г.).

Актьорът, чието истинско име е Майкъл Дъглас, приел псевдонима Кийтън. Причината била да избегне евентуално объркване със звездата от филма "Уолстрийт". Така Кийтън изгражда 40-годишна кариера с над 50 роли в киното.

„Да кажа, че това ми е било мечта, не е редно, защото никога не съм си мислил, че ще стана известен. Забавно е, но не съм се стремял към това. Винаги съм искал да бъда добър - най-вече в това, което правя. И да ви кажа истината, понякога съм дяволски добър. Когато отида на работа си казвам - искам да видя колко добър мога да стана. И най-великото нещо в моята работа е, че това е приключение, което никога не свършва”, каза Майкъл Кийтън.

През последните две години той отново се нареди сред популярните лица на червения килим след като спечели "Златен глобус" и получи номинация за "Оскар" за ролята си във филма "Бърдмен" на Алехандро Иняриту. Холивудските критици похвалиха актьора за ролята му в журналистическата сага "Спотлайт".