Иван и Христо са основатели на организация, посветила дейността си на благородни каузи за децата в риск - от бедни семейства, от домове, от малцинства.

Иван се занимава със софтуер, а в свободното си време е Батман. Христо пък се занимава с маркетинг, но в свободното си време е Спайдърмен.

„Великден е семеен празник и основно действащо лице в този празник е мама. За съжаление, има едни деца, които не са преживявали празника по този начин, тъй като нямат семейство и те ще бъдат наши специални гости”, обяснява Иван.

Средствата за инициативата са от спонсори, а Иван, Христо и още 30 доброволци ще бъдат пред Народния театър, където организират голямо великденско боядисване на яйца на открито - "Оцвети Великден".

„Освен боядисването на яйца ще караме колела, ще рисуваме с тебешири, ще правим кошнички за великденските яйца, ще свирим на китара, ще програмираме дори”, разяснява Христо.

Това не е първата добра кауза, на която се посвещават Иван и Христо. Миналата година, преоблечени като супергерои, те сбъдват мечтата на едно момче с церебрална парализа да бяга в маратона.

Ако и вие искате да бъдете подарите усмивка на някое дете, елате пред Народния театър тази събота.