Преди по-малко от година букмейкърите в Англия считаха, че шансът Елвис Пресли да е жив е двойно по-голям отколкото футболния отбор на Лестър да спечели Висшата лига. Късно снощи „лисиците" си осигуриха трофея от първенството на Острова, а успехът е определян за един от най-шокиращите в историята на колективните спортове.

След успеха в касата на клуба ще постъпят впечатляващите 150 милиона британски лири, а  букмейкърите ще трябва да изплатят по 5000 срещу всеки паунд заложен на лисиците преди началото на сезона.

За сравнение през август според къщите за залози шансът известният британски продуцент Саймън Кауъл да стане министър-председател е бил 10 пъти по-голям, а принц Уилиям и Кейт Мидълтън да имат тризнаци  5 пъти по-голям.

Ставката кралят на рока Елвис Пресли да е жив също е значително по-ниска от възможността Лестър да спечели Висшата лига.

Днес анонимен фен вече е прибрал печалбата си от 200 000 лири, а само преди седмица в интервю за Би Би Си актьорът Том Ханкс заяви, че и той е заложил 100 лири на Лестър.

Ако се окаже, че твърдението на Ханкс е достоверно, сметката му ще набъбне с 500 000.