Домът в Монтабаур, в който израства Андреас Лубиц в и днес остана затворен. Родителите му - банкер и музикантка все още са във Франция на мястото на злополуката.

Жена от града, която кара такси, обяснява, че семейството е много мило, а самият пилот е бил много възпитан.

При обиск на семейната къща и на жилището на Андереас в Дюселдорф откриха скъсан болничен лист.

„Иззети са документи с медицинско съдържание, които говорят за съществуващо заболяване и съответно предприето лечение. Сред тях са скъсани болнични листове, издадени наскоро - един от тях дори в деня на катастрофата. Този факт подкрепя извода от предварителното разследване, че покойният е скрил заболяването от работодателите и от колегите си”, коментира прокурорът Кристоф Кумпа.

В деня на злополуката Андреас е трябвало да си остане у дома. Според непотвърдени информации документът е изписан от психиатър. Официално прокуратурата засега не съобщава диагнозата. Предполага се, че пилотът е скрил болестта си, за да не загуби работата си. Според колегите му обаче той не е трябвало да лети в това състояние.

„Човек с болничен лист няма работа в пилотската кабина. Той е трябвало да си остане у дома”, смята говорителят на Асоциацията на германските пилоти Маркус Вал.

В родния град на Лубиц хората са объркани и отбягват медиите.

До преди ден Андреас е една от жертвите на катастрофата, от 24 часа е обявен за неин извършител. Мотивите и аргументите все още не са достатъчно ясни.