Най-добрите руски филми от последните две години могат да се гледат премиерно в София и Пловдив.

Прожекциите са безплатни и представят заглавия, спечелили награди от цял свят.

Дните на руското кино започнаха с филма "Батальон", създаден по истински събития от 1917-а. След революцията войниците отказват да се подчиняват и защитават родината си. Временното правителство създава "Батальонът на смъртта", с който на фронта отиват само жени.

Комедийната драма "За любовта" беше избран от руската киноакадемия за най-добър през 2015-а. Списание "Варайъти" писа, че режисьорката Анна Меликян е една от 10-те най-перспективните в света.

„Всеки руски актьор иска да се снима в неин филм. "За любовта" включва 5 новели обединени от една история - главната героиня Рената Литвинова изнася презентация "Какво е любовта" в Московския университет по архитектура”, казва актьорът Василий Ракша.

Спортната драма "Шампиони" разказва истинските истории на руските олимпийски шампиони по гимнастика и плуване. "Битката за Севастопол" ще ви впечатли с визията и и изключителните си визуални ефекти.

„В Дома на киното в София ще се показват филмите с вход свободен от 19.00. А на 19 октомври ние откриваме същата седмица в град Пловдив”, съобщи Владимир Ястреба от Руския културно-информационен център в София.

През февруари догодина трябва да излезе и първият руски филм за супергерои. Той е озаглавен "Защитници" и е готов да се "изправи" срещу прочутите Батман, Супермен и Железния човек.