Продължават обвиненията за корупция в изпълнителната агенция „Автомобила администрация” (позната най-вече със старата си абревиатура ДАИ). Вчера в ефира на bTV бившият шеф на ДАИ в Пазарджик – Владимир Добрев, хвърли тежки обвинения срещу свой бивш подчинен.

Днес наш екип намери служителя Александър Иванов. Неговата гледна точка също хвърля светлина върху предполагаемите корупционни схеми и практики в ДАИ.

Александър Иванов твърди, че конфликтът му с бившия шеф на ДАИ в Пазарджик започнал, след като отказал да си затваря очите за нарушители на пътя:

 „Аз съм единственият, който не съм се подчинявал на обаждания да не съставяме актове на товарен автомобил, който сме спрели за проверка”, твърди той.

По времето на Добрев ДАНС арестува неговия заместник за вземане на подкуп:

Пред bTV Владимир Добрев твърдеше, че Александър Иванов е конфликтен:

„Нашата работа е конфликтна, защото ние съставяме актове и нашите актове не са малки. При положение че съм съставил за една година 95 акта, а има колеги с по 20-25 акта – естествено, че аз съм конфликта личност! Случва се всеки да изяде в бързината по някоя буква. Това не е толкова фатално."

В момента Добрев обжалва в съда петото си уволнение като шеф на ДАИ в Пазарджик.

„Аз, ако съм на негово място, никога не бих се върнал – при тоя срам, при тази корупция, която се хвана в Пазарджик по негово време, и той да настоява да се върне на работа – трябва да си човек с очи на гърба!”, казва Иванов.

Самият Иванов пък е осъждан вече веднъж от бившия си шеф – за клевета.